Groen wonen in een dorpse sfeer

De Draai, Heerhugowaard

In nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard worden ongeveer 2.700 woningen en bijbehorende voorzieningen gerealiseerd. De opzet en architectuur is geïnspireerd op het dorps wonen en daar is duurzaam wooncomfort aan toegevoegd.

 

Er zijn al een aantal buurten bewoond. Er wordt volop gebouwd. In het Buurtcentrum Noord is o.a. al een openbare basisschool en een sporthal opgeleverd. De doelstelling is het creëren van een duurzame wijk met woningen in diverse soorten, maten en prijsklassen, voor zowel gezinnen als alleenstaanden.

Groen wonen in een dorpse sfeer

De woningen komen in een wijk te liggen waar groen en water centraal staan. Zo zal er een park aangelegd worden waar het voor iedereen heerlijk vertoeven is.

 

De Draai wordt een wijk voor mensen die houden van mensen, van gezellige ongedwongen contacten met de buurt. Een wijk voor mensen die houden van de dorpse sfeer met de mogelijkheden en voorzieningen van een stad van kansen.

 

Het is de bedoeling om van De Draai een energiezuinige wijk te maken zonder gebruik te maken van windenergie of CO2-certificaten. Dit vooruitlopend op de ambitie van de gemeente om heel Heerhugowaard CO2 emissieneutraal te maken

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info